17 mai – Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Posted on 17/05/2018 in Comunicat de presă by admin

        Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, începând cu anul 1969, la data de 17 mai, anual, marchează semnarea primei Convenţii Internaţionale a Telegrafului şi creării Asociaţiei Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Pînă în anul 2007 sărbătoarea a fost numită Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor. Însă, în anul 2007, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Conferinţa Plenipotenţiară a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) au decis ca ziua de 17 mai să fie declarată Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. 

        În zilele noastre, cu toţii suntem martorii dezvoltării vertiginoase a societăţii informaţionale, fapt care impune noi motivaţii şi cerinţe pentru trecerea unor acţiuni uzuale în spaţiul virtual. În acest sens, rolul celor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul dezvoltării telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale este extrem de semnificativ şi necesită idei inovatoare, dăruire de sine şi energie.

     Marcarea în fiecare an a Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în ţara noastră s-a stabilit prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 558 din 30 aprilie 2008.

      Cu această frumoasă ocazie, colectivul TI a ANSP, exprimă sincere felicitări tuturor, care zi de zi îşi aduc aportul dezvoltării domeniului TIC, dorindu-le realizări şi progres în activitatea pe care o realizează întru binele întregii societăţi a Republicii Moldova.

Comments on '17 mai – Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale' (0)

Comments are closed.