30 MAI 2019 – ZIUA UŞILOR DESCHISE LA ANSP

Posted on 15/05/2019 in Comunicat de presă by admin

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) este o instituţie de performanţă a sistemului de sănătate, subordonată Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, cu subdiviziuni teritoriale – Centrele de Sănătate Publică, responsabilă de implementarea politicii statului în domeniile de activitate ce îi sunt încredinţate.

În scopul cunoașterii direcțiilor principale de activitate ale ANSP, Vă invităm la Ziua Uşilor Deschise, cu genericul ”70 ani în beneficiul sănătății populației”, care se va desfăşura joi, 30.05.2019, începând cu ora 10.00, în Blocul central al instituției (mun. Chișinău, str. Gh.Asachi, nr. 67 A).

Prin organizarea acestui evenimment ne propunem să atragem atenția societății, autorităților publice centrale și locale asupra faptului că, în cei 70 ani de activitate, instituția a contribuit la lichidarea multor maladii grave – trahoma, malaria, febra tifoidă, tifosul exantematic și altele. Prin insistența și perseverența în activitatea specialiștilor instituției, au fost implementate un șir de vaccinuri care au contribuit la micșorarea spectaculoasă a numărului de cazuri de boli infecțioase, precum difteria, tetanosul, rujeola, tusea convulsivă și a deceselor provocate de acestea.

Dorim sa ne unim vocile și să fim auziți, iar prin conjugarea eficientă a activităților să influențăm pozitiv atât imaginea instituției creată pe parcursul a celor 70 ani, cât și să realizăm cele 10 operațiuni ale sănătății publice în beneficiul sănătății populației.

Ziua Uşilor Deschise vă oferă ocazia să participați la o întâlnire cu specialiștii instituției, care vor fi la dispoziția dumneavoastră pentru a răspunde la întrebările privind supravegherea, promovarea şi protecţia sănătăţii publice. Concomitent, veți avea posibilitatea să fiți martori-participanți ai unor investigații de laborator privind inofensivitatea apei potabile, fructelor și legumelor, determinarea indicelui masei corporale, nivelului fondului radioactiv și a undelor electromagnetice; să vizitați expoziția realizărilor științifice și științifico-practice ale specialiștilor, laboratoarele și muzeul din cadrul instituției.

Principalele domenii de activitate ale ANSP: promovarea şi protecţia sănătăţii publice; controlul de stat (inspecţia) în sănătate; monitorizarea şi evaluarea stării de sănătate a populaţiei; iniţierea, susţinerea şi realizarea cercetărilor ştiinţifice şi de transfer tehnologic în domeniul sănătăţii publice; supravegherea de stat, acreditarea activităţii instituţiilor medico-sanitare şi farmaceutice.

Vă așteptăm!

60497627_897285403942780_6143992055988224000_n

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on '30 MAI 2019 – ZIUA UŞILOR DESCHISE LA ANSP' (0)

Comments are closed.