Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, cu sloganul “mâinile curate salvează vieţi”

Posted on 05/05/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în fiecare an, sute de milioane de pacienţi din întreaga lume sunt afectate de infecţii asociate asistenţei medicale. Mai mult de jumătate dintre acestea ar putea fi prevenite de către personalul care îşi curăţă corect mâinile atunci când îngrijesc pacientul. Ziua Mondială a Igienei Mâinilor are în acest an tema: „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”.

Până la 80% din infecții pot fi prevenite prin spălatul pe mâini şi respectarea igienei mâinilor. Spălatul pe mâini cu apă şi săpun îndepărtează diferiţi agenţi patogeni, inclusiv bacterii sau viruşi, ori substanţe chimice care pot provoca vătămări sau boli. Prin igiena mâinilor poate fi prevenită răspândirea gripei sau virozelor intestinale, iar mai nou şi COVID-19.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică încurajează instituțiile și organizațiile din domeniul sănătății să fie alături de această inițiativă, care reprezintă o oportunitate de a conştientiza că igiena mâinilor joacă un rol foarte important în prevenirea şi controlul infecţiilor.

Prin igiena mâinilor se îndepărtează diferiți agenți patogeni, bacterii, substanțe chimice, precum și se reduce răspândirea infecţiilor, cum ar fi gripa, virozele intestinale, iar mai nou şi COVID-19.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică recomandă spălatul pe mâini după utilizarea toaletei, înainte de mâncare, înainte de a găti, când intrăm în casă, după utilizarea transportului în comun, după ce ne-am jucat cu animalele de companie, după vizitarea unui bolnav, înainte de scoaterea sau introducerea lentilelor de contact, după tuse sau strănut, după utilizarea tastaturii, a altor dispozitive şi accesorii electronice, dar şi de câte ori sunt mâinile murdare.

Când întreaga lume luptă cu pandemia COVID-19, iar una din măsurile de prevenire a răspândirii acestei infecţii este spălatul pe mâini cu apă şi săpun sau dezinfectarea lor cu o soluţie pe bază de alcool, igiena mâinilor trebuie să devină pentru fiecare dintre noi o deprindere esențială.

 

Comments on 'Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, cu sloganul “mâinile curate salvează vieţi”' (0)

Comments are closed.