A demarat procesul de vaccinare a angajaților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

Posted on 18/03/2021 in Comunicat de presă by massmedia

Astăzi, a demarat procesul de vaccinare a angajaților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Specialiștii instituției au primit prima doză de vaccin AstraZeneca împotriva virusului SARS-CoV-2.

Procesul de vaccinare se desfășoară conform Planul național de imunizare împotriva COVID-19.

Lista instituțiilor medico-sanitare responsabile de vaccinare, conform etapelor și categoriilor de persoane stabilite în Planul național de imunizare împotriva COVID-19- anexa nr. 4.

Menționăm că toți lucrătorii din sistemul medical sunt eligibili pentru vaccinare. La etapă I, se va vaccina personalul din cadrul secțiilor de reanimare ATI și secțiilor spitalicești cu specific de tratament COVID-19, ulterior lucrătorii medicali din asistența medicală primară, prespitalicească, spitalicească, servicii de stomatologie, farmacii, servicii de dializă, transfuzii și transplant, medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical, precum și personalul din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.  Categoriile de persoane planificate pentru vaccinare, conform etapelor stabilite- anexa 2.

Vaccinul AstraZeneca este precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor  Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 60-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni și este administrat persoanelor cu vârsta 18+.

Vaccinarea este una dintre cele mai bune soluții pentru a reduce riscul de a face o formă de boală severă.

Vaccinarea îți poate salva viața, dar și viața altor oameni cu care comunici, rude, prieteni, cunoscuți

#ÎmpreunăOprimPandemia

#VaccinurileSalveazăVieți

 

Comments on 'A demarat procesul de vaccinare a angajaților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică' (0)

Comments are closed.