A fost înregistrat un caz de deces provocat de noul tip de Coronavirus (COVID-19)

Posted on 18/03/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova anunță că a fost înregistrat un caz de deces la o persoană diagnosticată cu noul tip de Coronavirus (COVID-19). Acesta este primul caz de deces înregistrat în țara noastră, în contextul situației epidemiologice, instituirii codului roșu și declarării stării de urgență de COVID-19.

Femeia, în vârstă de 61 de ani, revenită din Italia (Padova), la 11 martie, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală, iar la 15 martie starea ei s-a agravat, pacienta fiind transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Femeia suferea de boli cronice, precum hipertensiune de gradul 2 și diabet zaharat de tip 2.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a venit cu un mesaj de condoleanțe către familia pacientei decedate: “Vreau să exprim condoleanțe familiei persoanei decedate. Să știți că suntem solidari și suntem alături de Dumneavostră. Această pierdere de viață umană trebuie să ne solidarizeze la nivel de societate, dar totodată, ar trebui să determine și mai mult sistemul medical, pentru a continua acordarea asistenței medicale și să lupte pentru fiecare viață – care este valoroasă pentru noi”.

Până la moment, în Republica Moldova sunt 30 persoane infectate cu noul coronavirus, 11238 de persoane aflate sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie și un caz tratat de COVID-19.

Comments on 'A fost înregistrat un caz de deces provocat de noul tip de Coronavirus (COVID-19)' (0)

Comments are closed.