Academicianul, profesorul universitar, Constantin Spînu, apreciat cu Diplomă de Onoare din partea Guvernului

Posted on 23/03/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Profesorul universitar, Constantin Spînu, doctor habilitat în medicină, specialist în virusologie, şef Direcţie cercetare şi inovare a Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, apreciat cu Diplomă de Onoare din partea Guvernului pentru activitate îndelungată, dedicaţie, perseverenţă şi devotament faţă de profesiunea de medic, precum şi contribuţie semnificativă la fortificarea sănătăţii populaţiei.

Diploma i-a fost conferită profesorului drept un bun prilej de recunoştinţă şi apreciere faţă de prodigioasa activitate în domeniul științific, dar și didactic, pentru contribuția substanţială la dezvoltarea ştiinţei şi promovarea rezultatelor remarcabile în domeniul cercetării şi inovării. Profesorul a primit Diploma ca pe o mare onoare, care presupune multă muncă, eforturi şi responsabilităţi în continuare.

Constantin Spînu, Om Emerit, în anul 2008 a fost declarat Savantul anului, iar în 2012 a fost Laureat al premiului național. Constantin Spînu și-a edificat de-a lungul timpului un şir de lucrări, printre care 975 de publicaţii științifice deosebit de valoroase, inclusiv monografii, manuale, ghiduri, patente, brevete de invenţie, recomandări, indicaţii metodice şi altele de talie naţională şi internaţională privind problemele de diagnostic, tratament, profilaxie, supraveghere epidemiologică şi pronostic, în special, în patologia infecţioasă de geneză virală. Este membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din Republica Moldova şi al Academiei de Ştiinţe din New York (SUA), preşedinte al Societăţii Epidemiologilor şi Microbiologilor din Republica Moldova. Sub egida profesorului au fost pregătite şi susţinute 21 de teze de doctor în ştiinţe medicale (biologie), inclusiv trei teze de doctor habilitat şi încă 6 se află în proces de realizare.

 Serviciul informare şi comunicare cu mass-media

 

Comments on 'Academicianul, profesorul universitar, Constantin Spînu, apreciat cu Diplomă de Onoare din partea Guvernului' (0)

Comments are closed.