Activităţi de conştientizare a consecinţelor fumatului, desfăşurate în licee de către specialiştii ANSP

Posted on 08/12/2018 in Comunicat de presă by admin

Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) au organizat mai multe activităţi de informare şi conştientizare în instituţiile de învăţământ, cu privire la efectele nocive ale fumatului în rândul elevilor.

Astfel, în incinta liceelor ,,Ștefan cel Mare” și „Iulia Haşdeu” din municipiul Chișinău, au fost desfăşurate evenimente în cadrul cărora s-au abordat teme privind cunoaşterea efectelor fumatului și exprimarea în mod aprobator sau dezaprobator în legătură cu diferite comportamente vizând consumul de tutun; influenţa grupului şi a familiei; modele pe care le urmează elevii; efectele consumului de tutun asupra organismului şi a comportamentului.

fumat liceu 5În cadrul acestor evenimente, elevii au participat la concursuri de postere tematice şi activităţi interactive în care au discutat despre componentele unei ţigări, efectele pe termen scurt şi lung asupra fumătorului. Pentru ca acţiunile să fie mai eficiente, au fost organizate flash-moburi în curțile liceelor şi derulate spoturi video.

Totodată, au fost distribuite pliante şi afişe cu privire la impactul negativ pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor, pentru modelarea comportamentelor relaţionale, dezvoltarea şi consolidarea atitudinilor pozitive pentru păstrarea stării de sănătate prin luarea deciziei de a nu consuma tutun.

fumat liceu 6    jjj

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Activităţi de conştientizare a consecinţelor fumatului, desfăşurate în licee de către specialiştii ANSP' (0)

Comments are closed.