Activităţi de informare a elevilor din IP Gimnaziul, satul Ţipleteşti, raionul Sîngerei, privind prevenirea intoxicațiilor cu plumb

Posted on 24/10/2019 in Comunicat de presă by admin

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă activităţile de sporire a gradului de conștientizare și promovare a măsurilor pentru prevenirea efectelor nefaste ale plumbului asupra sănătății omului.

Astfel, la data de 22 octombrie, 2019, specialiștii ANSP, în comun cu directorul Gimnaziului din satul Ţipleteşti, raionul Sîngerei, au desfăşurat discuții interactive cu elevii claselor a VII – IX-a, cu abordarea diferitor subiecte despre impactul plumbului asupra stării de sănătate, sursele de intoxicație și măsurile de prevenire.

La eveniment au participat în jur de 50 de elevi, cadre didactice şi părinţi. Elevii au manifestat o bună pregătire teoretică în ceea ce privește acţiunile plumbului asupra sănătăţii, răspândirea acestuia şi a compuşilor lui în mediul înconjurător, dar și în ce mod putem să ne protejăm. În acest context, a fost organizată o victorină tematică între două echipe de elevi, cu denumirea ”Oxizii de plumb” și ”H2O”.

Elevii au participat activ la discuţii şi au manifestat un interes sporit pentru tema abordată. Fiecare dintre ei a prezentat desene cu genericul ”Eliminarea plumbului din vopsele” și scurte prezentări pentru mesajul transmis prin desen. În final, membrii juriului au selectat cele mai bune lucrări (locul I – 1 elev, locul II – 2 elevi, locul III – 2 elevi), câştigătorii fiind menționați cu diplome ale Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale și diverse cadouri.

Campania de informare care se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni are drept scop de a conștientiza întreaga societate privind importanța cunoașterii informaţiilor privind pericolul intoxicațiilor cu plumb, mai semnificativ fiind riscul de expunere la plumb a copiilor.

La fel ca şi în alte instituţii, toți elevii din gimnaziul satului Ţipleteşti au primit pliante şi alte materiale informative în acest domeniu pentru distribuirea informaţiilor părinților, prietenilor, rudele.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Activităţi de informare a elevilor din IP Gimnaziul, satul Ţipleteşti, raionul Sîngerei, privind prevenirea intoxicațiilor cu plumb' (0)

Comments are closed.