Activităţi de informare pentru elevii Liceului ”Liviu Deleanu” din Chişinău, privind prevenirea intoxicaţiilor acute cu substanțe chimice

Posted on 11/09/2019 in Comunicat de presă by admin

Conform prevederilor Dispoziției comune dintre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării  ”Cu privire la organizarea Săptămânii Naționale pentru combaterea intoxicaţiilor acute exogene de etiologie chimică” în data de 10 septembrie 2019, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) în comun cu profesoara de chimie au organizat prelegeri cu elevii Liceului Teoretic Liviu Deleanu din Chişinău. La eveniment au participat circa 40 de elevi, care au manifestat o pregătire bună în domeniul riscurilor produselor chimice asupra sănătății, consecințele acestora, măsurile de prevenire a intoxicațiilor de etiologie chimică. Totodată, copiii au participat activ la victorină și alte activități organizate pe parcursul prelegerilor, împreună cu profesoara de chimie (dna Zinaida Chiosa) în comun cu specialiştii ANSP (dna Tatiana Manceva și Olesea Croitor). Ca rezultat, copiii care au înregistrat cele mai bune rezultate și care au fost cei mai activi, au primit câte un mic cadou, asigurate de Oficiul Național al OMS.

Campania Națională pentru combaterea intoxicațiilor acute de etiologie chimică are drept scop de a comunica, informa și sensibiliza copii, părinți în domeniul intoxicațiilor acute exogene de origine chimică numărul cărora continuă să fie în descreștere, dar, totodată, se atestă cazuri de intoxicații, decese care pot fi evitate și măsuri de prevenire a acestora.

În cadrul lecției au fost abordate mai multe teme actuale, cum ar fi: intoxicațiile acute de etiologie chimică în rândul copiilor; riscurile nefaste ale substanțelor chimice asupra sănătății copiilor; utilizarea și păstrarea corectă a produselor chimice în condițiile casnice; măsurile de prevenire a unor astfel de cazuri.

 

 

Toți elevii au primit pliante şi alte materiale informative în domeniul IANEC pentru a informa părinții, prietenii şi alţi colegi.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Activităţi de informare pentru elevii Liceului ”Liviu Deleanu” din Chişinău, privind prevenirea intoxicaţiilor acute cu substanțe chimice' (0)

Comments are closed.