Activităţi de sensibilizare a populației privind problema HIV/SIDA organizate de Ziua Mondială de Combatere a SIDA

Posted on 04/12/2020 in Comunicat de presă by massmedia

De Ziua Mondială de Combatere a SIDA, marcată la 01 Decembrie 2020, în incinta Centrului de Sănătate Publică (CSP) Chișinău din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică au avut loc mai multe activități de sensibilizare a opiniei publice privind căile de transmitere a infecției, pentru a îndemna oamenii să-și cunoască statutul HIV și să fie toleranți față de cei care sunt afectați de această epidemie.

În cadrul evenimentului organizat de AO “Pentru prezent și viitor” în parteneriat cu CSP Chișinău a fost desfășurată o campanie de testare și consiliere la HIV pentru toți doritorii și vizitatorii care s-au aflat în instituție în această zi. Participanților la eveniment le-au fost oferite măști de protecție cu logo-ul zilei “Nedetectabil=Netransmisibil” și le-au fost distribuite materiale informaționale ce promovează autotestarea la HIV cu teste rapide.

Grație aprovizionării cu cantități suficiente de teste rapide combinate HIV/Sifilis de către Programul Național de prevenire și control a infecției HIV/SIDA,  testările la HIV vor continua pe parcursul lunii decembrie în incinta AO “Pentru prezent și viitor”, situat pe adresa str. Columna, 59, cu înscrierea prealabilă la numărul de telefon 022 92-12 40.

Ziua Mondială de Combatere SIDA a fost marcată în acest an sub sloganul „E în puterea ta să oprești epidemia HIV!”, în cadrul campaniei sociale „Nedetectabil = Netransmisibil”.

Acțiunile desfășurate de Ziua Mondială de Combatere a SIDA sunt orientate spre: promovarea testării la HIV, atât în rândul populației generale, cât și în grupurile-cheie, scăderea nivelului de discriminare a persoanelor care trăiesc cu HIV și alte grupuri-cheie vulnerabile la HIV, asigurarea unei finanțări sustenabile a complexului de servicii, drept măsuri de răspuns la epidemia HIV, creșterea eficacității interacțiunilor multidisciplinare la nivel național și local.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

Comments on 'Activităţi de sensibilizare a populației privind problema HIV/SIDA organizate de Ziua Mondială de Combatere a SIDA' (0)

Comments are closed.