Activități dedicate Zilei Mondiale a Inimii marcate de specialiştii ANSP

Posted on 02/10/2018 in Comunicat de presă by admin

Specialiștii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), în comun cu cei din cadrul Instituţiei Medico-Sanitare Publice „Institutul de Cardiologie” și din Centrele de sănătate prietenoase tinerilor din mun. Chișinău, au participat la activitățile organizate și desfășurate în parcul „Valea Morilor”, dedicate Zilei Mondiale a Inimii – 29 septembrie 2018, cu genericul: ”Inima mea – inima ta”.

Ziua Mondială a Inimii este marcată anual, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii, în scopul sensibilizării opiniei publice privind reducerea morbidității și mortalității cauzate de bolile cardiovasculare, care sunt responsabile de circa jumătate din totalitatea deceselor prin bolile netransmisibile (BNT). Este relevant că, în fiecare an, tot mai mulţi oameni din întreaga lume îşi aduc aportul prin sprijinul pentru marcarea Zilei Mondiale a Inimii, organizând activităţi și evenimente de sensibilizare a populației pentru sănătatea inimii, prin informarea şi comunicarea despre necesitatea adoptării unui mod de viaţă sănătos, conştientizarea principalilor factorii de risc cum ar fi: fumatul, alimentaţia nesănătoasă, inactivitatea fizică, consumul excesiv de alcool. Important că și schimbările mici în acest sens pot face o diferenţă puternică.IMG_0630

În cadrul evenimentului, medicii cardiologi au oferit doritorilor consultații gratuite, precum și oportunitatea de a-și realiza diverse teste – măsurarea tensiunii arteriale, evaluarea indicelui masei corporale (IMC) și, concomitent, a riscului cardiovascular, dar și recomandările de rigoare pentru diminuarea influenței factorilor de risc modificabili.

De asemenea, au fost organizate diverse concursuri și competiții sportive, inclusiv, întrebări și răspunsuri privind modul sănătos de viață, iar participanții câștigători, prin oferirea de mici surprize, au rămas plăcut surprinși. Au fost distribuite materiale informaționale tematice și au întreprins o „promenadă a inimii” într-un mediu curat, precum este considerat, pe bună dreptate, cel din jurul Lacului din parcul „Valea Morilor”.

Vă  reamintim principalele mesaje de comunicare în cadrul Zilei Mondiale a Inimii:

  • O promisiune simplă pentru inima mea, pentru inima ta, pentru toate inimile noastre!
  • Promite să devii mai activ!
  • Promite să spui nu fumatului!

IMG_0654 IMG_0637

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media 022 574-580

Pentru mai multe detalii ne contactați la tel.:022 574-573

 

Comments on 'Activități dedicate Zilei Mondiale a Inimii marcate de specialiştii ANSP' (0)

Comments are closed.