Activităţi dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei

Posted on 24/10/2019 in Comunicat de presă by massmedia

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publica (ANSP), în comun cu profesorii din cadrul Centrului de Educație Medicală Continuă a Personalului Medical și Farmaceutic cu studii medii (CEMCPMFSM) și cu implicarea activă a personalului medical aflat la studii, au organizat și desfășurat un seminar dedicat Zilei Mondiale a Osteoporozei, marcată la 20 octombrie 2019. În cadrul evenimentului, s-au discutat subiecte privind dimensiunile medicale şi sociale ale problemei osteoporozei, metode de testare a riscului, diagnostic, profilaxie și tratament. Participanții au avut posibilitatea să-și testeze riscul personal de osteoporoză și să se familiarizeze cu posibilitățile actuale de prevenire și tratament al acestei maladii.

Ziua Mondială a Osteoporozei este marcată anual, la 20 octombrie, fiind dedicată sensibilizării, prevenirii, diagnosticării și tratamentului osteoporozei la nivel mondial. Această zi își propune să facă din osteoporoză și prevenirea fracturilor o prioritate globală a sănătății, adresându-se profesioniștilor din domeniul sănătății, mass-mediei, factorilor de decizie, pacienților și publicului larg. În 2019, Ziua Mondială a Osteoporozei a decurs sub genericul ,,Ai grijă de oasele tale” și a evidențiat, pentru prima dată, imagini și povestiri cu impact emoțional despre cazurile reale ale unor persoane care trăiesc cu osteoporoză.

Campania subliniază legătura directă dintre osteoporoză (boala tăcută, care stă la baza acesteia) și oasele fracturate, care au un impact grav, care schimbă viața în ceea ce privește durerea, dizabilitatea, independența pierdută și incapacitatea de a îndeplini sarcini din viața de zi cu zi.

Ziua Mondială a Osteoporozei reprezintă o ocazie în plus ca oamenii de pe glob să se unească pentru a pune în lumina reflectoarelor imensa povară globală cauzată de osteoporoză. Osteoporoza face ca oasele să devină slabe și fragile, astfel încât acestea să se rupă cu ușurință – chiar ca urmare a unei căderi minore, a unei strănutări sau a unei mișcări bruște. Fracturile cauzate de osteoporoză pot pune viața în pericol și sunt o cauză majoră a durerii și a handicapului pe termen lung.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Activităţi dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei' (0)

Comments are closed.