Activităţi tematice de sensibilizare cu privire la HIV/SIDA, desfăşurate de specialiştii ANSP în instituţiile de învăţământ

Posted on 03/12/2018 in Comunicat de presă by admin

Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) au desfăşurat activităţi educative şi informative în Chişinău, în contextul Zilei Mondiale de combatere SIDA – Unu decembrie, cu scopul de a promova un comportament tolerant și nediscriminatoriu față de persoanele afectate.

luni2Astfel, în incinta Liceului Teoretic ‚,Ștefan cel Mare” din municipiul Chișinău, în comun cu elevii și cadrele didactice din instituţie, specialiştii au organizat evenimente de sensibilizare și comunicare cu sloganul ,,Cunoaște-ți statutul HIV!”. Elevii claselor a IX-a au participat la discuții interactive cu tematica ,,Te privește! Privește pe fiecare!” pentru promovarea cunoştinţelor privind această infecţie. Aceştia au fost informați cu privire la căile de transmitere a infecției, măsurile de prevenire şi de protejare. De asemenea, în holul liceului a fost organizat un flash-mob și o expoziție de postere la această temă. Informaţiile şi materialele oferite de specialişti au prezentat un mare interes pentru elevi.

În contextul campaniei sociale „Te privește! Privește pe fiecare!”, care se desfăşoară în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2018, de către colaboratorii ANSP sunt organizate activităţi de promovare a testării în scopul cunoașterii statutului HIV. Astfel, la finele săptămânii trecute, angajaţii ANSP au organizat un eveniment prin care au îndemnat populaţia să se testeze la HIV şi să se informeze privind măsurile de prevenire a infecţiei.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Activităţi tematice de sensibilizare cu privire la HIV/SIDA, desfăşurate de specialiştii ANSP în instituţiile de învăţământ' (0)

Comments are closed.