Activităţile de comunicare şi educare a populației privind măsurile de prevenire a intoxicațiilor acute de origine chimică continuă

Posted on 19/09/2019 in Comunicat de presă by massmedia

Specialiştii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) participă în continuare la desfășurarea Campaniei naționale de informare și educare a elevilor, părinților și profesorilor în domeniul impactului nefast al produselor chimice asupra stării de sănătate a populației, mai cu seamă a copiilor, precum şi elucidarea măsurilor de prevenire a intoxicațiilor acute de origine chimică.

În acest context, elevii claselor primare, gimnaziale şi liceale din toate şcolile din ţară sunt îndemnaţi să participe la Concursul de desene sau postere, cu genericul Nu utilizaţi substanţele chimice pentru tratamentul oamenilor” (Regulamentul şi condiţiile de participare pot fi accesate pe pagina web al ANSP: https://old.ansp.md/wp-content/uploads/2019/09/Ordin-si-Regulament-pentru-Concurs.pdf).

Cele mai bune şi mai ingenioase lucrări vor fi apreciate şi premiate de către juriu, cu diverse cadouri oferite de Biroul de ţară al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (rucsacuri şi seturi de rechizite).

Totodată, în cadrul evenimentelor organizate în cadrul Campaniei de informare, specialiștii ANSP, inclusiv cei de la Centrul de Sănătate Publică Orhei, au desfăşurat prelegeri tematice la gimnaziul din s. Sămănanca, raionul Orhei și la gimnaziul din s. Ciorna, raionul Rezina, având ca obiectiv sporirea cunoștințelor elevilor pentru utilizarea corectă a substanţelor chimice, în special excluderea în tratamentul pediculozei, scabiei, unor boli de piele a medicamentelor de uz veterinar ori substanțelor chimice destinate tratamentului plantelor (pesticidele).

De asemenea, copiii au fost implicaţi într-un exercițiu practic și victorine tematice. Fiecare copil a prezentat un desen la subiectul abordat, iar pentru cele mai reuşite desene, elevii au fost premiaţi. Totodată, au fost oferite pliante informative pentru copii, părinţi şi în calitate de suport metodic pentru pedagogi.

La evenimentele organizate şi desfăşurate de specialiştii ANSP în satul Sămănanca şi satul Ciorna au participat peste 100 de elevi din clasele primare şi gimnaziale, profesori şi părinţi.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Activităţile de comunicare şi educare a populației privind măsurile de prevenire a intoxicațiilor acute de origine chimică continuă' (0)

Comments are closed.