Activitățile de supraveghere și control privind implementarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19

Posted on 29/03/2021 in Comunicat de presă by massmedia

În conformitate cu prevederile Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr.51 din 19.03.2021 a fost emisă Dispoziția Agenției Naționale pentru Sănătate Publică nr. 48-d din 22.03.2020 cu privire la intensificarea activităților de supraveghere și control privind implementarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Astfel, în perioada 22-26.03.2021, de către specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost efectuate 185 de controale inopinate a persoanelor fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice în scopul verificării implementării măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19.

În cadrul controalelor, au fost depistate neconformități în activitatea unor instituții publice și unități economice privind implementarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19. Cele mai frecvente dintre acestea sunt: neefectuarea triajului medical al angajaților la începutul zilei de muncă; neefectuarea termometriei vizitatorilor; nerespectarea distanței sociale; portul incorect al echipamentului de protecție personal etc.

În rezultat, de către inspectorii de control au fost emise 12 prescripții sanitare și întocmite 22 de Procese-verbale cu privire la contravenție pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției. Procese-verbale de contravenție au fost întocmite la 12 unități de comerț, 7 frizerii, 3 instituții de educație și învățământ.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică menționează că, în contextul evoluției situației epidemiologice a infecției COVID-19, controalele inopinate în privința persoanelor fizice și juridice vor continua în scopul verificării implementării măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19.

Comments on 'Activitățile de supraveghere și control privind implementarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19' (0)

Comments are closed.