Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu referire la scrisoarea publicată pe site-ul „e-sanatate.md”, din 26.09.2018: cu titlul „Situația degenerează. Angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică nu-și primesc din nou salariile și îi cer Silviei Radu să intervină”, comunică următoarele:

Posted on 27/09/2018 in Comunicat de presă by admin

Instituţia confirmă că salariile angajaților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică întârzie, specialiştilor fiindu-le aduse la cunoștință motivele de rigoare şi explicaţiile obiective care stau la baza acestei situații, desigur că neplăcute și pentru administrație.

În primul rând, reformarea Serviciului de Sănătate Publică prevede reorganizarea, comasarea și  fuzionarea a 39 instituții, fapt care implică activități importante de operare și concretizare în timp a Listelor de tarifare a tuturor funcțiilor de personal și al fiecărui angajat în parte.

În contextul lipsei numărului necesar de contabili pentru calcularea salariului, din 23 de funcţii aprobate sunt ocupate doar 7, conducerea instituţiei va întreprinde un şir de măsuri pentru soluţionarea imediată a situaţiei, printre care: descentralizarea şi delegarea responsabilităţilor pentru calcularea salariului contabililor coordonatori din Centrele de Sănătate Publică teritoriale şi contractarea serviciilor unei întreprinderi specializate, pentru o anumită perioadă.

Astfel, deficiențele legate de procesul de tarifare și ulterior, achitarea cu unele întârzieri a salariului, vor fi remediate în cel mai scurt timp.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu referire la scrisoarea publicată pe site-ul „e-sanatate.md”, din 26.09.2018: cu titlul „Situația degenerează. Angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică nu-și primesc din nou salariile și îi cer Silviei Radu să intervină”, comunică următoarele:' (0)

Comments are closed.