Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică vizitată de un expert al Grupului Băncii Mondiale

Posted on 25/04/2019 in Comunicat de presă by admin

La data de 24 aprilie curent, la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), s-a aflat într-o vizită de lucru Goran Vranici, expertul tehnic pentru înregistrarea Afacerii, Grupul Băncii Mondiale, însoţit de Aureliu Casian, director executiv, Proiectul de Ameliorare a Competitivităţii. Scopul vizitei a fost cunoaşterea procesului de implementare a Sistemului informaţional automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive (SIA GEAP) în activitatea ANSP.

DSC_0584 DSC_0578

Expertul străin a avut o întrevedere cu dl Vasile Guștiuc, director adjunct al ANSP, inspector șef sanitar de stat şi persoane responsabile pentru implementarea şi gestionarea SIA GEAP din cadrul ANSP (dl Ştefan Constantinovici) şi din cadrul CSP Chişinău (dna Victoria Stavinschi) care au prezentat informaţii ample ce ţin de utilizarea eficientă a platformei pe tot teritoriul ţării, provocările întâlnite în procesul de lansare a acestui Sistem, precum şi dificultăţile care urmează a fi eliminate.

De menţionat că, începând cu 01.02.19 eliberarea actelor permisive – Avizul sanitar la produsele cu impact asupra sănătăţii şi Autorizaţia sanitară de funcţionare, poate fi solicitată de către agenţii economici online, prin intermediul SIA GEAP, fiind puse deja în aplicare mecanisme de eliberare a acestora. Ulterior, începând cu 01.07.2019, va fi implementat în activitatea SIA GEAP mecanismul pentru eliberarea Avizului sanitar pentru produsele biodistructive şi Certificatul de acreditare.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 0 22 574-580

 

 

Comments on 'Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică vizitată de un expert al Grupului Băncii Mondiale' (0)

Comments are closed.