Un nou lot de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară

Posted on 07/12/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Un nou lot de 100.000 de doze de vaccin antigripal, pentru imunizarea grupurilor și a contingentelor cu risc sporit de îmbolnăvire la gripa sezonieră, în această săptămână va fi expediat în toate instituțiile medico-sanitare din teritorii. Vaccinul, în cantitate de 85.000 de doze, în sumă estimativă de 550 mii dolari, a fost donat țării noastre de către Centrul pentru Vaccinuri Echitate (CVE-Task Force for Global Health) SUA, prin intermediul UNICEF, în baza prevederilor Memorandumului semnat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și CVE.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a achiziționat suplimentar 15.000 doze de vaccin antigripal, prin intermediul UNICEF, în sumă de 83 mii dolari.

Vaccinul antigripal este tetravalent, destinat pentru sezonul gripal 2020-2021, fiind recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.

În mod prioritar, de vaccin vor beneficia bolnavii cronici, gravidele, copiii, inclusiv din orfelinate, bătrânii din aziluri, lucrătorii medicali, angajații structurilor de forță (polițiștii, carabinierii, angajații Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, etc.), instituțiilor de asistență socială și alte categorii de persoane, la recomandarea medicilor de familie.

În total, pentru sezonul gripal 2020-2021, în instituțiile medico-sanitare din republică au fost distribuite 200.000 de doze de vaccin pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere.

Comments on 'Un nou lot de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară' (0)

Comments are closed.