Alte două cazuri de îmbolnăviri cu infecția Coronovirus de tip nou înregistrate în Republica Moldova

Posted on 10/03/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Până la moment, testele efectuate de Laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică au confirmat încă două cazuri noi de infecție cu noul tip de Coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba de doi cetățeni ai țării noastre, o femeie și un bărbat, care au revenit din Italia pe data de 26 februarie și respectiv, 1 martie. Aceștia sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”, în stare stabilă, de gravitate medie.

În acest context, Viorica Dumbrăveanu a făcut un apel către persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19, să aplice regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și la primele simptome de boală, precum tuse sau febră, să apeleze 112.

Totodată, ministrul a reiterat că în scopul sporirii măsurilor de prevenire și control a infecției cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, au fost aprobate măsuri suplimentare precum: interzicerea, începând cu 11 martie 2020, a organizării și desfășurării manifestărilor, măsurilor, întrunirilor în masă cu participarea unui număr de 50 persoane sau mai mare, până la 1 aprilie 2020, cu revizuirea ulterioară termenului dat, în funcție de situația epidemiologică.

La fel, sistarea procesului de studii școlare, începând cu 11 martie, la nivel de republică, ulterior se va lua decizia privind termenul vacanței.

La moment, sunt înregistrate 13 cazuri suspecte de infecție cu noul tip de Coronavirus, 10 adulți și 3 copii. Alte trei  cazuri suspecte anunțate dimineață, sunt negative.

Comments on 'Alte două cazuri de îmbolnăviri cu infecția Coronovirus de tip nou înregistrate în Republica Moldova' (0)

Comments are closed.