Ambasada Franţei în Republica Moldova a donat Laboratorului ANSP un lot de consumabile necesare în lupta cu infecția COVID-19

Posted on 10/04/2020 in Comunicat de presă by massmedia

În semn de susţinere pentru cetățenii ţării noastre în combaterea pandemiei cauzate de noul coronavirus, Ambasada Franţei în Republica Moldova a donat un lot de echipamente şi consumabile necesare la efectuarea testului de depistare a infecţiei COVID-19. Donaţia a fost realizată, vineri, 10 aprilie curent, în cadrul Laboratorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Ambasadorul Franţei în Republica Moldova, dl Pascal Le Deunff, a exprimat solidaritatea şi preocuparea în aceste momente în care toată lumea depune eforturi pentru a face faţă pandemiei, iar consolidarea acţiunilor într-un bloc comun sunt esenţiale. Ambasadorul a reiterat angajamentul Uniunii Europene (UE) şi a Franţei pentru susţinerea cetăţenilor R.Moldova, menţionând că măsurile întreprinse au scopul de a susţine eforturile autorităţilor în lupta cu noul coronavirus.

Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Constantin Rîmiș, şi-a exprimat recunoştinţa şi gratitudinea pentru gestul de solidaritate. Oficialul MSMPS a adus sincere mulţumiri pentru colaborarea şi suportul acordat ţării noastre în lupta cu această pandemie şi a declarat că unificarea eforturilor este esenţială pentru a lupta cu această provocare nu doar pentru Republica Moldova, ci pe plan mondial.

Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a menţionat că acest lot este indispensabil în procesul de detectare a virusului ce cauzează COVID-19 şi asigură efectuarea investigaţiilor de laborator prin tehnici de biologie moleculară (RT-PCR), conform tuturor rigorilor şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media

Comments on 'Ambasada Franţei în Republica Moldova a donat Laboratorului ANSP un lot de consumabile necesare în lupta cu infecția COVID-19' (0)

Comments are closed.