ANSP a prelungit termenul de verificare a unităţilor ce comercializează produse din tutun şi produse conexe

Posted on 14/08/2018 in Comunicat de presă by admin

Termenul de efectuare a verificării unităţilor ce comercializează produse din tutun şi produse conexe, de către inspectorii Direcţiei control de stat în sănătate, a fost prelungit până la 30 septembrie curent, potrivit Ordinului nr.149 al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP).

În conformitate cu prevederilor acestui Ordin, perioada a fost extinsă în scopul asigurării verificării în volum deplin a nivelului de implementare a actelor legislative şi normative în domeniul controlului tutunului de către agenţii economici autorizaţi în producerea, importul, plasarea pe piață și comercializarea produselor din tutun.

Astfel, inspectorii vor continua să verifice prezenţa în comercializare a stocurilor de produse din tutun fără avertismente de sănătate combinate; respectarea interdicției privind comercializarea produselor din tutun și conexe către minori şi de prevenire a accesului minorilor la ele; precum şi prezenţa semnului unic de interzicere a fumatului, etc.

Menţionăm că, începând cu luna iulie a.2018, de către inspectorii ANSP au fost efectuate controale la 719 obiective. În rezultat, la 336 dintre acestea au fost constatate abateri de la legislația în vigoare; au fost emise 274 prescripții sanitare/recomandări; au fost întocmite 3 procese-verbale cu privire la contravenție. Totodată, au fost emise 3 decizii cu privire la aplicarea sancțiunilor contravenționale în sumă de 11 400 lei.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

 

Comments on 'ANSP a prelungit termenul de verificare a unităţilor ce comercializează produse din tutun şi produse conexe' (0)

Comments are closed.