ANSP anunţă: 10 cazuri de rujeolă confirmate prin diagnosticul de laborator

Posted on 10/08/2018 in Comunicat de presă by admin

Cu referire la focarul multiplu de rujeolă înregistrat în republică, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă că au fost confirmate prin diagnosticul de laborator primile 10 cazuri de rujeolă din cele suspecte.

La data de 09 august a mai fost înregistrat un caz de boală la un copil născut în anul 2006, din localitatea Beșghioz, raionul Ciadîr-Lunga, cazul fiind depistat activ. Alte 6 cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în satul Cairaclia, raionul Taraclia. Copiii, născuţi între anii 2008-2017, au manifestat febră 38-40 0C, conjunctivită, erupții cutanate. În prezent, aceştia se află sub supravegherea medicului infecționist și primesc tratamentul corespunzător, în condiţii de staţionar. Niciun copil dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei, din motivul apartenenței la o confesiune religioasă. În total, la tabăra de vară de tip familial au participat 22 de persoane din raionul Taraclia (oraşul Taraclia, satele Novosiolovca, Cialâc şi Cairaclia).

ANSP menţionează că doar 3  dintre cei 27 de copii bolnavi şi cu suspecţie la boală au beneficiat de câte o singură doză de vaccin cu component rujeolic, ceea ce este insuficient pentru a fi protejat de această infecţie.

Rujeola rămâne a fi în continuare o infecție cu grad înalt de contagiozitate și unica măsură sigură de protecție este vaccinarea profilactică conform Calendarului național de imunizare, iar apartenenţa la o confesiune religioasă, naţionalitate, sau etnie nu ne protejează de a contracta boala.

Atenţie! Unica şi cea mai eficientă metodă de prevenţie a acestei boli infecţioase este vaccinarea!

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'ANSP anunţă: 10 cazuri de rujeolă confirmate prin diagnosticul de laborator' (0)

Comments are closed.