ANSP dezminte informaţiile apărute în spaţiul public precum că medicii CSP mun. Chișinău ar fi primit seturi de halate cu termenul de valabilitate expirat

Posted on 18/05/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) regretă și condamnă cu vehemență orice imixtiune în actul de gestionare a crizei provocată de COVID-19, dacă aceasta nu urmărește scopuri constructive, menite să impulsioneze pozitiv situația pandemică.

ANSP califică informaţiile apărute în spaţiul public, precum că medicii Centrului de Sănătate Publică din mun. Chișinău ar fi primit seturi de halate cu termenul de valabilitate expirat, drept calomnioase, cu tentă politică și menite să inducă în eroare atât opinia publică, cât și factorii de decizie.

Instituția menționează că, în anul curent, nu au fost procurate sau distribuite astfel de seturi, fapt care este probat în baza facturilor de distribuţie ale ANSP. Mai mult ca atât, la data de 7 mai nu au fost distribuite careva echipamente sau consumabile pentru Direcţia Centrul de Sănătate Publică Chişinău a ANSP, fapt care, de asemenea, poate fi demonstrat în baza facturilor de distribuţie pe care le deţinem.

Conducerea ANSP îşi exprimă îngrijorarea că epidemia de COVID-19 a devenit câmp de luptă pentru unii politicieni și atenționează că implicarea factorilor politici în activitatea unei instituţii care are printre domenii supravegherea şi controlul infecţiilor, promovarea şi protecţia sănătăţii publice poate avea efecte negative, pe termen lung asupra sănătății întregii populații.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-642

Comments on 'ANSP dezminte informaţiile apărute în spaţiul public precum că medicii CSP mun. Chișinău ar fi primit seturi de halate cu termenul de valabilitate expirat' (0)

Comments are closed.