ANSP îndeamnă cetăţenii să fie precauţi şi să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor în domeniul sănătăţii publice

Posted on 05/06/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) îndeamnă populaţia să fie precaută, să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor în domeniul sănătăţii publice şi condamnă cu vehemenţă orice comportament sau abatere de la respectarea acestora, care ar putea avea consecinţe grave în contextul situaţiei epidemiologice actuale privind infecţia COVID-19.

Noul coronavirus poate afecta pe oricine, fără criterii de selecţie, indiferent de naționalitate, etnie, gen, religie sau vârstă, statut social, apartenenţă politică, sau convingeri, de aceea îndemnăm pe toţi să se conformeze măsurilor de protecţie, să aibă o conduită responsabilă şi să respecte toate regulile de igienă și precauție pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Reiterăm că adaptarea treptată a măsurilor de restricție, nu înseamnă sfârșitul pandemiei şi de fiecare dintre noi depinde cât de ușor și sigur vom trece peste această perioadă. Respectați măsurile de protecție pentru a opri răspândirea COVID-19:

– Păstrați distanța socială de cel puțin 1 metru. Evitați aglomerațiile;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu o soluție pe bază de alcool;

– Acoperiți nasul și gura cu un șervețel sau cu pliul (îndoitura) cotului atunci când tușiți sau strănutați;

– Nu vă atingeți nasul, ochii și gura cu mâinile;

– Purtați mască de protecție în transportul public, magazine și spații publice închise. Masca trebuie să acopere gura și nasul;

Menţionăm că autoritățile, prin eforturi consolidate, monitorizează respectarea măsurilor în vederea prevenirii şi controlul răspândirii infecţiei COVID-19 pe teritoriul ţării, care au scopul să protejeze viața și sănătatea cetățenilor, iar cei care nu se vor conforma și vor pune în pericol sănătatea pubică vor fi sancționați contravenţional. Facem apel către cei care au observat situaţii când  nu sunt respectate prevederile hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (https://msmps.gov.md/ro/content/coronavirus) să sesizeze organele de poliţie pentru identificarea persoanelor şi întreprinderea măsurilor de sancţionare.

Comments on 'ANSP îndeamnă cetăţenii să fie precauţi şi să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor în domeniul sănătăţii publice' (0)

Comments are closed.