ANSP participă la Expoziţia Internaţională Specializată „MoldMedizin&MoldDent

Posted on 13/09/2019 in Comunicat de presă by massmedia

În perioada 11-13 septembrie curent, specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) participă la Expoziţia internaţională specializată de echipamente medicale, preparate farmaceutice şi de stomatologie „MoldMedizin&MoldDent”, organizată la C.I.E. „Moldexpo”.

Evenimentul constituie o oportunitate pentru realizarea unui schimb de experienţă între specialişti şi familiarizarea cu noutăţile în domeniul medical, iar pentru vizitatori este o ocazie de a beneficia de recomandările specialiştilor prezenţi. În acest an, peste 90 de companii din Republica Moldova, Belarus, Italia, Rusia, România, Ucraina, Estonia și alte țări prezintă cele mai noi produse farmaceutice, echipamente medicale și stomatologice, din domeniul medicinei estetice, tehnologiilor informaționale în medicină și a produselor de igienă.

Vizitatorii pot să obţină informaţii şi consultaţii de la specialişti, participând la un amplu program de activităţi privind promovarea sănătăţii şi profilaxia bolilor, oferite de medici de familie, pediatri, cardiologi.

Specialiştii ANSP s-au încadrat activ în realizarea programului propriu-zis expoziţional. Este o oportunitate de a vizita şi a afla informaţii ample privind domeniile de activitate ale ANSP, la standul instituției. 

O sarcină deosebită a specialiştilor este să contribuie la conştientizarea de către cetăţeni a importanţei stilului sănătos de viaţă, promovarea alimentaţiei corecte, a activităţilor fizice şi prezentarea riscurilor fumatului şi alcoolului pentru sănătate. Pe durata expoziției sunt derulate spoturi sociale în care sunt prezentate informații privind drepturile şi accesul la serviciile medicale pentru populaţie, modul activ de viaţă, accesul la apă şi sanitaţie şi obiceiurile unui stil de viaţă în prevenirea diabetului.

Expoziţia Internațională Specializată „MoldMedizin & MoldDent” este organizată cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'ANSP participă la Expoziţia Internaţională Specializată „MoldMedizin&MoldDent' (0)

Comments are closed.