Antrenament în cadrul Rețelei Naționale de Observare și Control de Laborator pentru evaluarea pregătirii de eventuale situații de risc pentru sănătate publică

Posted on 22/10/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), în comun cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, a organizat, la 21 octombrie 2020, antrenamentul Rețelei Naționale de Observare și Control de Laborator (RNOCL), conform planului de pregătire a protecției civile. Exercițiul a avut drept scop evaluarea gradului de pregătire a laboratoarelor în eventuale situații excepționale legate de risc chimic, biologic și radiologic, precum și asigurarea unei conlucrări eficiente între IGSU cu direcţii/secţii teritoriale de situații excepționale și ANSP cu laboratoarele CSP teritoriale.

În acest antrenament au fost implicate laboratoarele a 10 CSP teritoriale din cadrul ANSP, care au beneficiat de probe conform tematicii „Algoritmul de acțiune al instituțiilor și laboratoarelor RNOCL la depistarea substanțelor radioactive, chimice și bacteriologice în mediul înconjurător”.

Probele-fantomă pentru antrenament (potențial contaminate) au fost pregătite de specialiștii laboratoarelor de referință din cadrul Direcției de diagnostic de laborator a ANSP. Probele din sediul central ANSP au fost preluate de specialiștii direcțiilor/secțiilor teritoriale de situații excepționale pentru transmiterea în laboratoarele teritoriale din cadrul RNOCL.

 

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media

 

Comments on 'Antrenament în cadrul Rețelei Naționale de Observare și Control de Laborator pentru evaluarea pregătirii de eventuale situații de risc pentru sănătate publică' (0)

Comments are closed.