Aspecte privind activitatea Direcţiei control de stat în sănătate abordate în cadrul unei conferințe online

Posted on 16/07/2020 in Comunicat de presă by massmedia

La data de 15.07.2020, a fost organizată o conferință online în cadrul căreia au fost discutate subiecte ce ţin de activitatea specialiştilor subdiviziunilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) în domeniul controlului de stat în sănătate publică. Totodată, au fost prezentate rezultatele şi cele mai importante realizări înregistrate pe parcursul semestrului I al a.2020 de către Direcţia control de stat în sănătate.

La eveniment a participat conducerea ANSP şi personalul abilitat cu drept de control de stat în sănătate din cadrul Centrelor de Sănătate Publică teritoriale.

În scopul consolidării capacităților profesionale în realizarea activităţii specialiştilor din domeniul controlului de stat în sănătate au fost puse în discuție aspecte ce ţin de implementarea prevederilor alin. (5), art. 25 din Legea nr. 278/2007 privind controlul tutunului, privind aplicarea interdicției a expunerii vizibile a produselor din tutun şi celor conexe, dispozitivelor, începând cu 15 august 2020, precum și modificările la Listele de verificare în domeniul importului şi plasării pe piaţă a produselor din tutun și protecției consumatorului, aprobate prin ordinul MSMPS nr. 313 din 25.03.2020 ”Cu privire la modificarea ordinului MSMPS nr. 1346/2018”.

Totodată, a fost reiterată necesitatea continuării verificărilor în privinţa respectării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, inclusiv la nivel teritorial, de către persoanele fizice și juridice care și-au reluat activitatea și sunt pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice.

Conferința a finalizat cu înaintarea sarcinilor de perspectivă în scopul eficientizării activităților în domeniul controlului de stat în sănătate.

 

Comments on 'Aspecte privind activitatea Direcţiei control de stat în sănătate abordate în cadrul unei conferințe online' (0)

Comments are closed.