Aspectele toxicologiei moderne – pe agenda unui specialist din SUA, aflat în vizită în Republica Moldova

Posted on 25/06/2016 in Comunicat de presă by admin

25.06.2016_SUA_1

În perioada 20-22 iunie curent, la iniţiativa Societăţii Toxicologilor din SUA, IP USMF „N.Testemiţanu” şi CNSP au fost vizitate de către Blasé Billack, profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Sf. John” din New York, care conform unui program prestabilit în debutul vizitei, a avut mai multe întrevederi cu studenții și rezidenții facultății de Sănătate Publică, savanţii şi specialiştii Centrului Național de Sănătate Publică.
În cadrul vizitei au fost ţinute mai multe  prelegerii cu tematică actuală în domeniul toxicologiei. Printre care vom remarca: ce reprezintă toxicologia modernă? Trecut, prezent și viitor; tipurile toxicologiei și mecanismele acesteia; tendințe de carieră în toxicologie (studenți, masteranzi  și doctoranzi, post-doc); programe de studii în domeniul toxicologiei în SUA şi Moldova.
25.06.2016_SUA_2

De asemenea, profesorul Blasé Billack a moderat Seminarul cu privire la cercetările în domeniul toxicologiei la care au fost invitaţi cercetătorii din cadrul CNSP.
25.06.2016_SUA_3

În rezultatul vizitei s-a convenit asupra iniţierii unei colaborări mai profunde pe domeniile cu tangenţă şi actuale pentru sănătatea publică.

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul
022574700;

Pentru mai multe detalii,
apelaţii la tel.:022574642

Comments on 'Aspectele toxicologiei moderne – pe agenda unui specialist din SUA, aflat în vizită în Republica Moldova' (0)

Comments are closed.