Atelier de lucru cu tema „Inteligența Epidemică din Surse de Informație Deschise”

Posted on 06/12/2019 in Comunicat de presă by massmedia

În perioada 02-04 decembrie 2019, specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, de comun cu specialiștii Inspectoratului Național pentru Situații de Urgență și cei ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au participat la lucrările atelierului de lucru cu tema “Inteligența Epidemică din Surse de Informație Deschise” (Epidemic Inteligence from Open Sources – EIOS).

În cadrul Atelierului, de către experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) (Silviu Ciobanu și Lauren MacDonald) a fost demonstrat instrumentul electronic de căutare a informațiilor din sursele deschise (sursele mass-media). Au fost prezentate modalitățile de căutare a informațiilor, aplicarea filtrelor și selectarea materialelor informative relevante.

În același timp, specialiștii care au participat la atelier au avut posibilitatea de a testa în regim real posibilitățile sistemului, de comun cu Experții OMS.

Au fost discutată posibilitatea utilizării sistemului ulterior, de către specialiștii participanți la atelier a sistemului și au fost discutate propunerile apărute pentru îmbunătățirea sistemului, precum și posibilităţi pentru a-l face mai practic.

Participanții la atelierul dat s-au arătat foarte impresionați de posibilitățile oferite de platformă și s-au arătat deschiși pentru a continua utilizarea acestuia în lucrul de zi cu zi.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Atelier de lucru cu tema „Inteligența Epidemică din Surse de Informație Deschise”' (0)

Comments are closed.