Atelier de lucru pentru elaborarea Profilurilor de sănătate

Posted on 03/10/2018 in Comunicat de presă by admin

La 02 octombrie curent, în incinta Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), a avut loc Atelierul de lucru pentru îmbunătăţirea capacităţilor instituţiei în domeniul dezvoltării Profilurilor de sănătate, cu suportul proiectului “Viaţă Sănătoasă”.

Evenimentul s-a desfăşurat în temeiul Regulamentului cu privire la organizarea şi funcţionarea ANSP. Proiectul Viață Sănătoasă: ”Reducerea poverii bolilor netransmisibile” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Institutul Elvețian Tropical şi de Sănătate Publică. Obiectivul general al proiectului este de a contribui la îmbunătățirea sănătății populației Republicii Moldova.

DSC_7125La deschiderea evenimentului, directorul adjunct al ANSP, Maria Cumpănă, a salutat participanţii şi a accentuat necesitatea organizării acestui Atelier, cu implicarea experţilor în domeniul promovării sănătăţii şi a şefilor de direcţii teritoriale ale Agenţiei, pentru a prezenta situaţia actuală privind profilurile de sănătate în 10 raioane pilot ale Proiectului “Viaţă Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile”.

Expertul în promovarea sănătăţii în cadrul acestui Proiect, dl. Constantin Rîmiş, dr.şt.med, a prezentat un amplu raport la tema dată, fiind abordate mai multe aspecte ce ţin de dezvoltarea capacităţilor ANSP în domeniul Profilurilor de sănătate.

DSC_7122Şefii de Direcţii prezenţi au manifestat un interes deosebit pentru lucrările acestui Atelier, în cadrul căruia au avut posibilitatea să discute mai multe aspecte ale subiectului menţionat mai sus. Printre acestea putem preciza: dezvoltarea unei baze de date cu toţi actorii implicaţi în dezvoltarea profilurilor de sănătate; colaborarea cu alte autorităţi publice centrale şi locale prin asigurarea fluxului de date necesar, în mod eficient şi în timp util către centrele de sănătate publică; implicarea reprezentanţilor altor instituţii la etapa de elaborare a planului de acţiuni în baza profilului de sănătate.

 

 

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Atelier de lucru pentru elaborarea Profilurilor de sănătate' (0)

Comments are closed.