Atelier de lucru pentru evaluarea Consiliilor Teritoriale de Sănătate Publică, cu participarea unui expert internaţional

Posted on 07/10/2019 in Comunicat de presă by massmedia

La 04 octombrie, curent, în incinta Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) şi-a desfăşurat lucrările Atelierul de lucru pentru evaluarea funcţionalităţii Consiliilor Teritoriale de Sănătate Publică (CTSP), cu participarea expertului internaţional dl. Peter Beznec, Centrul pentru Sănătate şi Dezvoltare din Murska, Sobota, Slovenia.

La eveniment au luat parte responsabili din cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), Daniela Demişcan, şef Direcţie Politici în domeniul sănătăţii publice, directorul Şcolii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan, directorul interimar al ANSP, Nicolae Furtună şi managerul Proiectului „Viață sănătoasă”, Ala Curteanu, care au menţionat importanţa acestei evaluări, ca o oportunitate de a contribui la consolidarea activităţii CTSP.

Expertul internaţional s-a referit la concluziile preliminare ale evaluării care au fost aduse la cunoştinţa responsabililor din ANSP şi a şefilor de Direcţii teritoriale (Chişinău, Bălţi, Edineţ, Soroca, Ungheni, Orhei, Hînceşti, Căuşeni, Comrat şi Cahul). Peter Beznec a apreciat ca fiind necesară şi benefică activitatea în teritorii a acestor Consilii, care au drept scop consolidarea capacităţilor intersectoriale în soluţionarea problemelor de sănătate publică. Totodată, a subliniat necesitatea de a înainta recomandări şi propuneri, precum şi exemple de bune practici internaţionale pentru fortificarea activităţii Consiliilor.

Evenimentul s-a desfăşurat în temeiul Planului de activitate al MSMPS pentru anul 2019; Memorandumului de Înţelegere între Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare şi MSMPS cu privire la Proiectul „Viaţă Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile”, implementat de Institutul Tropical şi de Sănătate Publică din Elveţia, în scopul consolidării capacităţilor în domeniul promovării sănătăţii şi controlul bolilor netransmisibile şi în temeiul Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea MSMPS.

 Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Atelier de lucru pentru evaluarea Consiliilor Teritoriale de Sănătate Publică, cu participarea unui expert internaţional' (0)

Comments are closed.