Atelier de lucru privind autoevaluarea anuală în domeniul implementării RSI și cartografierea riscurilor pentru sănătatea publică, în cadrul CSP Chișinău

Posted on 17/10/2019 in Comunicat de presă by massmedia

În perioada 10-11 octombrie 2019, la Chișinău, a avut loc atelierul de lucru privind autoevaluarea anuală în domeniul implementării Regulamentului Sanitar Internațional (RSI) și cartografierea riscurilor pentru sănătate publică, în cadrul CSP teritorial Chișinău. Evenimentul a avut loc sub egida Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cu participarea specialiștilor din cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Autorităţii Aeronautice Civile, Centrului Republican de Diagnostică Veterinară şi Departamentului Situații Excepționale Chișinău.

În cadrul Atelierului, au fost discutate rezultatele implementării anuale a RSI în Republica Moldova. Formularul standardizat al raportului on-line (SPAR) permite monitorizarea progresului, utilizând un set de indicatori grupați în 13 domenii tehnice și evaluarea transparentă a capacităților țării în domeniul prevenirii, detectării precoce și evaluării riscului în sănătate publică, precum și managementul acestora.

În a doua parte a atelierului de lucru, echipa națională de experți a discutat despre pericolele pentru sănătatea publică și a cartografiat riscurile pentru mun. Chișinău, r-nele Ialoveni, Strășeni și Criuleni. Aceasta va permite actualizarea planului din sectorul sănătății de pregătire și răspuns în urgențe de sănătate publică.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

 

 

 

Comments on 'Atelier de lucru privind autoevaluarea anuală în domeniul implementării RSI și cartografierea riscurilor pentru sănătatea publică, în cadrul CSP Chișinău' (0)

Comments are closed.