Atelier de lucru privind situaţia epidemiologică a infecţiei prin Coronavirusul de tip nou (COVID-19)

Posted on 03/03/2020 in Comunicat de presă by massmedia

În contextul situaţiei epidemiologice a infecţiei prin Coronavirusul de tip nou (COVID-19), în incinta Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), s-a desfăşurat atelierul de lucru cu participarea reprezentanţilor IMSP spitale raionale şi Centrelor de Sănătate raionale, a medicilor infecţionişti şi epidemiologi din ţară.

La eveniment a participat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), Marina Golovaci, care a reiterat necesitatea conlucrării şi comunicării eficiente între specialiştii sistemului de sănătate şi unificarea eforturilor în reducerea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirusul de tip nou (COVID-19) pe teritoriul ţării.

Stela Gheorghiţă, reprezentantul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova, a menţionat mesajele cheie şi recomandările OMS privind managementul izbucnirii prin Coronavirusul de tip nou.

Directorul ANSP, Nicolae Furtună a prezentat informaţii privind situaţia epidemiologică în Republica Moldova prin infecţia cu Coronavirusul de tip nou (COVID-19).

De asemenea, Alina Druc, medic epidemiolog, a prezentat date privind definiţii de caz (caz suspect, caz probabil, caz confirmat), situaţia epidemiologică prin gripa sezonieră, examinarea epidemiologică a cazurilor probabile şi confirmate de COVID-19.

În cadrul atelierului, Ecaterina Busuioc, şef Secţie ANSP, a vorbit despre gestionarea eficientă a situaţiei şi controlul infecţiei cu Coronavirusul de tip nou (COVID-19) în instituţiile medico-sanitare publice, recomandări specifice privind Coronavirusul de tip nou (COVID-19).

La final, au avut loc discuţii privind măsurile de prevenire şi control pentru eficientizarea activităţii şi conlucrării la nivel teritorial şi naţional în contextul situaţiei epidemiologice a infecţiei prin Coronavirusul de tip nou (COVID-19).

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media

Comments on 'Atelier de lucru privind situaţia epidemiologică a infecţiei prin Coronavirusul de tip nou (COVID-19)' (0)

Comments are closed.