Atelier privind fortificarea activităţilor de conlucrare între subdiviziunile Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică

Posted on 28/09/2018 in Comunicat de presă by admin

La 27 septembrie curent, în incinta Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), a avut loc Atelierul de lucru pentru fortificarea activităţilor de interacţiune şi conlucrare între direcţiile centrale şi subdiviziunile teritoriale ale ANSP, precum şi pentru consolidarea cunoştinţelor specialiştilor în domeniul controlului de stat în sănătate şi protecţiei sănătăţii publice.

DSC_7029Lucrările Atelierului au fost moderate de către directorul ANSP, Elena Palanciuc, care a accentuat importanţa conlucrării între toate direcţiile Agenţiei pentru a elucida întrebările apărute şi pentru a lua unele decizii care pot fi aplicate în comun, de către subdiviziuni pentru eficientizarea activităţii. Conducerea ANSP a menţionat necesitatea înaintării propunerilor pentru Regulamentul de activitate a Centrelor de Sănătate Publică teritoriale ale instituţiei.

DSC_7024În cadrul celor trei sesiuni ale Atelierului au fost abordate mai multe subiecte. Pe parcursul primei sesiuni, moderată de către directorul ANSP, s-a discutat despre fortificarea capacităţilor CSP teritoriale în domeniul managementului instituţional şi economico-financiar. În cadrul celei de-a doua sesiuni, moderată de directorul adjunct, Vasile Guştiuc, cu tema “Unele aspecte de activitate ale Direcţiei control de stat în sănătate”, au fost prezentate rapoarte privind organizarea activităţilor de control de stat în sănătate la nivel naţional şi teritorial; unele aspecte privind realizarea controlului de stat în domeniul activităţilor farmaceutice, circulaţiei medicamentelor, produselor para-farmaceutice şi dispozitivelor medicale; planificarea activităţilor şi utilizarea Registrului de stat al controalelor conform prevederilor HG nr.464 din 23.05.2018.

La finalizarea lucrărilor, specialiștii au discutat despre oportunitatea identificării soluţiilor şi recomandărilor pentru îmbunătățirea activității în domeniul protecției sănătății și controlului de stat în sănătatea publică.

Atelierul a fost organizat în conformitate cu prevederile Foii de parcurs şi ale Planului de activitate al ANSP.

DSC_7020 DSC_6981

 

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

 

Comments on 'Atelier privind fortificarea activităţilor de conlucrare între subdiviziunile Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică' (0)

Comments are closed.