Ateliere de instruire privind implementarea ghidului supravegherea evenimentelor adverse post-imunizare (EAPI)

Posted on 26/11/2019 in Comunicat de presă by massmedia

În perioada 25-28 noiembrie 2019, conform Dispoziției MSMPS, Agenția Națională pentru Sănătate Publică găzduiește 2 ateliere de instruire a lucrătorilor medicali privind implementarea în practică a Ghidului supravegherea evenimentelor adverse post-imunizare (EAPI). Acest Ghid are drept scop crearea unui proces standardizat și sistematizat de supraveghere a EAPI, elaborat în scopul fortificării capacităților, sporirii competenței și responsabilităților lucrătorilor medicali privind asigurarea supravegherii, raportării, clasificării evenimentelor adverse post-imunizare și evaluării relației de cauzalitate. Documentul a fost elaborat în conformitate cu recomandările OMS, la baza căruia stau ultimele evoluții din domeniul supravegherii EAPI, prevăzute în Ghidul global privind supravegherea EAPI. Ghidul este destinat lucrătorilor medicali din toate instituțiile de sănătate și ca material didactic pentru profesori și studenți, dar și ca manual practic la supravegherea epidemiologică a EAPI.

Atelierele de instruire vor continua în 10 Centre de Sănătate Publică regionale, care vor fi desfășurate în perioada 06-12 decembrie, curent. Scopul atelierelor este fortificarea capacităților de supraveghere epidemiologică și control al evenimentelor adverse post-imunizare și perfecționarea nivelului profesional al lucrătorilor medicali în domeniul supravegherii evenimentelor adverse post-imunizare în conformitate cu prevederile Programului Național de Imunizări.

Atelierele de instruire privind implementarea Ghidului supravegherea EAPI sunt susținute de Organizația Mondială a Sănătății, în special de un expert al OMS cu o bună practică în domeniul epidemiologiei, Natalia Kerbo, din or. Talin, Estonia.  

Comments on 'Ateliere de instruire privind implementarea ghidului supravegherea evenimentelor adverse post-imunizare (EAPI)' (0)

Comments are closed.