Atenţie! Produsele din carne cu adaos de aditivi alimentari, au fost interzise în școli și grădinițe

Posted on 07/06/2016 in Comunicat de presă by admin

Cu publicarea, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 151-155/99, la 3 iunie curent, a Ordinului privind consumul produselor din carne în instituțiile de învățământ general, în şcoli şi grădiniţe este strict interzis consumul produselor din carne cu adaos de aditivi alimentari (mezeluri și salamuri). Prin actul normativ  menţionat este prevăzută excluderea totală a acestor alimente din meniurile copiilor instituţionalizaţi și înlocuirea lor cu carne de calitate superioară şi de categoria I.

10sapt-Cancer

Monitorizarea respectării prevederilor  de interzicere menţionate va fi efectuată de către specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale, care vor identifica şi sancţiona responsabilii instituţiilor care le vor ignora.

Concomitent, Ministerul Sănătății, pe parcursul lunii iunie curent,  va examina şi aproba noile meniuri pentru alimentaţia copiilor din instituțiile de învățământ preșcolar și școlar în care vor fi incluse mai multe fructe de sezon şi un spectru mai larg de legume, bucate bogate în proteine, categoric fiind excluse cele prăjite. În prezent, la elaborarea meniurilor sunt antrenaţi specialişti în domeniu – reprezentanți ai Ministerului Sănătății, tehnologi alimentari și specialiști în sănătatea copiilor din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică, pediatri, dar și mai mulţi părinți. Corespunderea exigenţelor de sănătate a meniurilor va fi evaluată şi consultată şi de către un expert al Organizației Mondiale a Sănătății.

Decizia de interzicere a consumului de carne cu adaos de aditivi alimentari în școli și grădinițe a fost luată la solicitarea mai multor părinți, care au venit cu sesizări la Ministerul Sănătății, iar specialiștii în sănătatea publică au demonstrat prin rezultatele investigaţiilor a mai multor probe, că produsele din carne procesată, livrate instituţiilor pentru copii nu corespund parametrilor fizico-chimici şi conțin concentrații sporite de fosfați și aditivi alimentari.

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul
022574700

Pentru mai multe detalii
contactaţi la 022574544

Comments on 'Atenţie! Produsele din carne cu adaos de aditivi alimentari, au fost interzise în școli și grădinițe' (0)

Comments are closed.