Au fost generalizate rezultatele săptămânii de promovare a aplicării raționale a produselor de uz fitosanitar (pesticidelor) 20-26 martie 2017

Posted on 11/05/2017 in Comunicat de presă by admin

În scopul executării prevederilor Dispoziției MS RM nr. 10 din 20.03.2017 privind desfășurarea Săptămânii de promovare a aplicării raționale a produselor de uz fitosanitar (PUF, pesticidelor) –  20-26 martie 2017, cu genericul „Protejați-vă sănătatea, evitați pesticidele” au fost organizate și desfășurate diverse activități de comunicare și informare, precum: discuții publice, instruiri, emisiuni radio și TV, publicații în presă etc. Totodată, prin implicarea activă și colaborare a secțiilor de siguranță chimică a Centrelor de Sănătate Publică (CSP) teritoriale, instituțiile de educație și mijloacele media (presa scrisă, televiziunea, radioul) s-a asigurat informarea populației despre efectele nefaste ale PUF asupra stării de sănătate.

În perioada 20-26 martie curent s-au desfășurat 28 întruniri cu producătorii agricoli locali cu participarea a 695 lucrători care activează în contact direct cu pesticidele în scopul sensibilizării și instruirii privind alternativele utilizării corecte a pesticidelor. Totodată specialiștii CSP raionale și municipale au efectuat 41 de vizite în liceele și școlile gimnaziale cu implicarea a 627 de copii și personalul didactic în scopul informării despre impactul pesticidelor asupra sănătății copilului.

Pentru a sensibiliza și mai mult populația Republicii Moldova asupra efectelor nefaste ale pesticidelor asupra sănătății, specialiștii au apelat și la mijloacele mass-media locale, fiind organizate 5 emisiunii radio, 4 emisiuni televizate, 25 comunicate de presă. Totodată au fost repartizate circa 3388 de pliante și broșuri cu tematica: „Prevenirea intoxicațiilor acute cu substanțe chimice la copii” – informație pentru elevi și profesori, „Examenele medicale obligatorii pentru persoanele care utilizează pesticide”- destinate fermierilor și personalului medical, „Intoxicațiile cu substanțe chimice – daună din imprudență” – elevilor, profesorilor.

Serviciul de presă și relații cu publicul 022574700

Pentru mai multe informații apelați la tel.022574584

 

Comments on 'Au fost generalizate rezultatele săptămânii de promovare a aplicării raționale a produselor de uz fitosanitar (pesticidelor) 20-26 martie 2017' (0)

Comments are closed.