Bun venit în profesie, în colectivul CNSP! Cu astfel de cuvinte au fost întâmpinați și onorați tinerii specialiști încadraţi în instituție

Posted on 19/08/2016 in Comunicat de presă by admin

Recenta întâlnire de suflet, din 18.08.2016, în sala mică a CNSP, lipsită de tiparele oficiosului, nu are decât să lase o urmă neștearsă, memorabilă pentru echipa tinerilor specialiști încadrați de curând în statele Centrului Național de Sănătate Publică. Li s-a spus „Bun venit”, le-au fost date cu toată sinceritatea, dar la fel și seriozitatea anumite sfaturi întru afirmarea profesională pe viitor din partea directorului general CNSP,  dl Iurie Pînzaru, reputaților specialiști din cadrul Serviciului de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice Ana Volneanschi, Dumitru Sirețanu, Varfolomei Calmâc, Ștefan Gheorghiță, Ion Șalaru, Ion Nistor și Anatolie Melnic.

Se succed generațiile – incontestabil că este un proces logic şi continuu.  Ştafeta trebuie preluată de cei tineri, pentru ca să fie asigurat liantul și continuitatea faptelor care trebuie să constituie un viitor demn al istoriei Centrului Naţional de Sănătate Publică şi a Serviciului de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice. Pentru aceasta sunt necesare deschiderea pentru comunicare şi împărtăşire cu cunoştinţele şi experienţa acumulate cu anii de seniori, şi evident că voinţa şi dorinţa tinerilor de a le asimila şi realiza în viitoarea şi îndelungată activitate.

Firesc că acestea au constituit subiectele discuţiilor dominate de aura bunăvoinței, de emoții fiind copleșită toată lumea prezentă, fapt resimțit și printr-un anumit tremur în vocea cu care au fost enunţate cuvintele de recunoştinţă pentru întâlnirea caldă şi de mulțumire din partea tuturor tinerilor specialiști proaspăt angajaţi, rostite la finalizarea evenimentului de tânărul medic Alexei Ceban. De ici încolo – un început de bun augur, la muncă!

Relevant că,  tot mai mulţi absolvenţi ai USMF „N. Testemiţanu” aleg să profeseze în domeniul supravegherii de stat a sănătăţii publice, şi, remarcabil, în ultimii trei ani în cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică au fost angajaţi 26 de tineri specialişti. Bucură faptul că, şi în anul 2016, pragul instituţiei a fost păşit de 10 din ei – câte 3 medici epidemiologi, igienişti şi în serviciul de laborator, şi un asistent medical.

18.08.2016_0
,

18.08.2016_1 18.08.2016_2
18.08.2016_3 18.08.2016_4
18.08.2016_5 18.08.2016_6

Serviciul de presă și relații cu publicul CNSP
022574700

Comments on 'Bun venit în profesie, în colectivul CNSP! Cu astfel de cuvinte au fost întâmpinați și onorați tinerii specialiști încadraţi în instituție' (0)

Comments are closed.