Centrul operativ de coordonare a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 a fost lansat la ANSP

Posted on 03/03/2021 in Comunicat de presă by massmedia

În incinta Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a fost lansat Centrul operativ de coordonare a procesului de vaccinare anti-COVID-19 cu scopul monitorizării procesului de imunizare și gestionare a activității Registrului electronic de vaccinare COVID-19 (RVC19),  pentru centrele de vaccinare și direcțiile CSP teritoriale ale ANSP.

Procesul de imunizare anti-COVID-19 al populației este unul complex cu elementele de administrare, înregistrare, evidență și raportare.

Echipa de medici epidemiologi și specialiști IT care activează în cadrul Centrului oferă suportul informațional personalului care asigură monitorizarea datelor privind vaccinarea anti-COVID-19 prin intermediul RVC19 și cuprinde informații calitative, operative și totalizate despre acest proces.

Centrele de vaccinare au fost instruite și dispun de toate datele de contact pentru a beneficia de orice suport în soluționarea provocărilor care ar putea să apară.

Scopul RVC19 este de a acoperi funcționalitățile unui sistem digitalizat de evidență a imunizărilor. Acestea sunt definite ca baze de date computerizate confidențiale, bazate pe populație, care înregistrează toate dozele de vaccinuri administrate de furnizorii de servicii medicale. La nivel de populație, sistemul furnizează date agregate. RVC-19 are ca scop colectarea și generalizarea datelor despre imunizarea din cadrul Centrelor de vaccinare. Datele stipulate în Registru vor ajuta specialiștii în monitorizarea și ajustarea acțiunilor privind creșterea acoperii vaccinale anti-COVID.

Menționăm că la 02 martie 2021 a fost lansată campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Primii care vor fi vaccinați sunt lucrătorii medicali din secțiile de reanimare, anestezie și terapie intensivă și cei din secțiile cu profil COVID-19.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 022 574-642

Comments on 'Centrul operativ de coordonare a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 a fost lansat la ANSP' (0)

Comments are closed.