Centrul Profilaxie Specifică ANSP – cea mai reușită activitate în domeniul sănătății publice

Posted on 12/04/2018 in Comunicat de presă by admin

Ediția V a „Galei Premiilor în Sănătate”, organizată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate, a avut în acest an genericul: „Acoperirea universală cu servicii medicale – pentru fiecare şi oriunde”.

Marele Premiu în sănătate la Gala Premiilor în Sănătate, ediția V-a, 2018, pentru cea mai reușită activitate în domeniul sănătății publice și pentru profesionalism, performanță și dedicație în domeniul de activitate, a revenit echipei Centrului Profilaxie Specifică din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Aducem sincere felicitări echipei constituită din:

Nicolae Furtună – director adjunct în prevenirea și controlul bolilor transmisibile; Anatolie Melnic – dr. med., Șef Centrul Profilaxie Specifică; Laura Țurcan – dr. med., șef secție Epidemiologia bolilor prevenibile prin vaccinări; Alexandru Lungu – șef secție Gestionarea stocului de vaccinuri cu Depozitul Național de Vaccinuri; Victoria Bucov – doctor habilitat în științe medicale, profesor cercetător; Leonid Savca – medic epidemiolog; Alexei Ceban – medic epidemiolog; Veaceslav  Guțu – medic epidemiolog; Octavian Sajin – dr. med., medic epidemiolog; Svetlana Chirău – asistent medical epidemiolog.

Cele mai importante activități realizate de către această echipă au întrunit: obținerea certificării OMS de eliminare a cazurilor de rujeolă și rubeolă indigene; menţinerea statutului  ţării ca liberă de poliomielită și a nivelului de cuprindere cu vaccinări de 90%; implementarea vaccinurilor contra Papilomavirusului uman și poliomielitic inactivat. Programul Național de Imunizări al țării este printre  singurele programe de imunizări din lume, care deține Strategia de comunicare pentru schimbare comportamentală pentru realizarea lui, datorită cărei s-a intensificat comunicarea cu populația prin mediul online în scopul creșterii conștientizării populației despre importanța imunizărilor etc.

gala1

NOTĂ: Criteriile principale de selecție a câștigătorului au fost: inițierea și participarea la activități de elaborare, promovare, implementare a proiectelor în sectorul de sănătate publică; implicarea activă în activități intersectoriale cu impact în prevenirea și diminuarea riscurilor în sănătatea publică; organizarea, dezvoltarea și menținerea activităților de diminuare a riscurilor de boală și promovarea modului sănătos de viață etc.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media     022574700

Pentru mai multă informație contactați la tel.:            022574590

Comments on 'Centrul Profilaxie Specifică ANSP – cea mai reușită activitate în domeniul sănătății publice' (0)

Comments are closed.