Cetățenii care apelează la Linia Verde a ANSP pot beneficia de consiliere psihologică privind pandemia COVID-19

Posted on 25/03/2020 in Comunicat de presă by massmedia

O echipă din 15 psihologi din municipiul Chișinău și-au început activitatea în cadrul grupului naţional de operatori de la Linia Verde a Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), care oferă informații despre COVID-19 – 080012300.

Psihologii au fost instruiți de către specialiștii ANSP despre simptomele bolii, modul de infectare, măsurile de prevenire, alte informații utile privind infecția cu COVID-19 şi vor oferi consultații persoanelor care au nevoie de consiliere psihologică în această perioadă. Operatorii pentru consilierea psihologică vor oferi consultaţii de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00.

MSMPS şi ANSP apreciază suportul acordat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău și psihologilor, în mobilizarea socială de luptă pentru stoparea pandemiei cu COVID-19.

Măsura a fost introdusă odată cu înregistrarea unui număr mare de persoane care solicită consiliere psihologică, în legătură cu agravarea situației epidemiologice cauzate de COVID-19 și trecerea la măsurile impuse de situația excepțională din țară.

În calitate de operatori sunt angajați tinerii medici-rezidenți în diferite specialități ai USMF „Nicolae Testemițanu”.

Zilnic, la Linia Verde sunt recepționate în jur de 200 de apeluri şi este disponibilă 24/24 ore, 7 zile în săptămână.

Comments on 'Cetățenii care apelează la Linia Verde a ANSP pot beneficia de consiliere psihologică privind pandemia COVID-19' (0)

Comments are closed.