Cetăţenii îndemnaţi să fie Eroii Inimii, prin activităţi de sensibilizare organizate de Ziua mondială a inimii

Posted on 30/09/2019 in Comunicat de presă by massmedia

Specialiștii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, în comun cu cei din cadrul Instituţiei Medico-Sanitare Publice „Institutul de Cardiologie” și tinerii din Centrele de sănătate prietenoase tinerilor, din mun. Chișinău, au participat la activitățile organizate și desfășurate în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Scuarul Europei, dedicate Zilei mondiale a inimii, cu genericul: ”Fii Eroul Inimii – Fă promisiunea ta!”.

Scopul activităţilor desfăşurate a fost de a asigura echitatea sănătății inimii pentru toți, să se creeze o comunitate globală de Eroi ai Inimii – oameni din toate domeniile, care acționează acum pentru a trăi mai mult, mai bine, mai sănătos pentru inimile lor.

În cadrul evenimentului, la care au participat peste 300 de persoane, medicii cardiologi au oferit consultații gratuite cetăţenilor, care au avut şi oportunitatea de a beneficia de teste de măsurare a tensiunii arteriale, evaluarea indicelui masei corporale și, concomitent, a riscului cardiovascular, dar și recomandările de rigoare pentru diminuarea influenței factorilor de risc modificabili. De asemenea, medicilor le-au fost adresate întrebări din partea populației, mai frecvent despre cum să te alimentezi corect, cât timp e necesar să dedici zilnic mișcării pentru a avea o inimă sănătoasă şi cum se măsoară corect tensiunea arterială.     

Tinerii participanți la eveniment din cadrul Centrelor de sănătate prietenoase tinerilor au demonstrat câteva lecții practice de mișcare pentru cei prezenți, activităţi de dans, exerciții fizice şi jocuri. Totodată, au fost distribuite materiale informaționale tematice pentru toţi.

Ziua mondială a inimii este marcată anual, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii, în scopul sensibilizării opiniei publice privind reducerea morbidității și mortalității cauzate de bolile cardiovasculare, care sunt responsabile de circa jumătate din totalitatea deceselor prin bolile netransmisibile. Toţi sunt îndemnaţi să fie Eroii Inimii, făcând o promisiune din inimă celor pe care-i iubesc și de care le pasă: o promisiune de a mânca mai sănătos, de a deveni mai activ, de a renunța la fumat.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Cetăţenii îndemnaţi să fie Eroii Inimii, prin activităţi de sensibilizare organizate de Ziua mondială a inimii' (0)

Comments are closed.