Colaborare moldo-norvegiană în domeniul Evaluării Tehnologiilor Medicale

Posted on 17/09/2019 in Comunicat de presă by massmedia

La 13 septembrie curent, a fost organizată și desfășurată conferința-skype cu genericul: „Eficiența screeningului cancerului glandei mamare”, la care au participat reprezentanții Institutului de Sănătate Publică din Regatul Norvegiei (ISPRN) și colaboratorii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), membri ai grupului de lucru privind Evaluarea Tehnologiilor Medicale (HTA).

Evaluarea nominalizată se realizează în conformitate cu Acordul de colaborare încheiat între ANSP și ISPRN.

În cadrul conferinței, discuțiile prioritar au fost focusate pe etapele de bază ale unei Evaluări a Tehnologiilor Medicale, deoarece aceasta întotdeauna a avut un rol important în asigurarea eficienței serviciilor de sănătate.  

Totodată, au fost discutate aspectele specifice în vederea agreării de comun acord a strategiilor de căutare a reviurilor sistematice, bazate pe evidențe științifice, în trei baze de date (PubMed, Epistemonikos și Cochrane).

De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost trasate activitățile ce urmează a fi realizate până la sfârșitul anului curent, în scopul implementării măsurilor stabilite în Planul de acțiuni cu privire la elaborarea politicii în domeniul sănătății publice bazate pe evidențe.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Colaborare moldo-norvegiană în domeniul Evaluării Tehnologiilor Medicale' (0)

Comments are closed.