Conferinţa de presă privind vaccinarea, organizată de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică

Posted on 03/10/2018 in Comunicat de presă by admin

La 03 octombrie curent, în incinta Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică a avut loc Conferinţa de presă privind vaccinarea, ca unica modalitate eficientă de apărare împotriva unor boli infecţioase grave. Scopul evenimentului este de a sensibiliza opinia publică privind necesitatea vaccinării, de a informa populaţia că vaccinurile sunt sigure şi efective, fiind supuse unor teste riguroase.

Specialiştii epidemiologi din cadrul Agenţiei, Nicolae Furtună, director adjunct, Anatolii Melnic, şef Secţie Supravegherea epidemiologică a bolilor prevenibile din vaccinări cu Depozitul Naţional de Vaccinuri, Laura Ţurcan, medic epidemiolog şi Alexei Ceban, medic epidemiolog, au venit cu precizări şi argumente privind importanța vaccinării, cadrul legal, calitatea și importul vaccinurilor, în contextul apariţiei în presă a unor informaţii false la acest subiect. De asemenea, s-a menţionat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de rând cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, întreprind toate măsurile relevante pentru a stopa răspândirea rujeolei și, totodată, îndeamnă populația de a se proteja de această boală prin vaccinare.DSC_7142

Reprezentanţii mass-media au adresat specialiştilor mai multe întrebări privind argumentele în favoarea imunizării, rata vaccinării, situaţia epidemiologică la moment prin rujeolă, cazuri în care copilul nu poate fi vaccinat, precum şi riscurile  în cazul nevaccinării populaţiei. Medicii epidemiologi au menţionat că toate vaccinurile sosite în ţară sunt inofensive, garantate, pre-calificate de Organizația Mondială a Sănătății, procurate prin intermediul UNICEF și întrunesc toate aspectele de calitate, eficiență și eficacitate.

Reprezentanţii ANSP au făcut un apel repetat, către toate persoanele, care ar putea influența asupra deciziilor celor din jur – de a se implica activ în promovarea vaccinărilor copiilor și adulților pentru a stopa răspândirea bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare.

DSC_7132Rețineți! Vaccinurile funcționează pentru a te proteja pe tine și pe cei din jur. Toţi copiii din Republica Moldova sunt vaccinaţi gratuit, în cadrul Programului Naţional de Imunizări.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Conferinţa de presă privind vaccinarea, organizată de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică' (0)

Comments are closed.