Cu referire la activitatea subdiviziunilor ANSP în perioada 25.08 – 02.09.2018 şi a sărbătorilor naţionale

Posted on 24/08/2018 in Comunicat de presă by admin

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a stabilit Graficul de lucru al instituţiei în zilele de odihnă, în perioada 25.08.18-02.09.2018 şi a sărbătorilor naţionale „Ziua Independenţei – 27 august” şi „Limba noastră – 31 august”.

Conform ordinului nr. 174 a fost aprobat graficul de serviciu la domiciliu al persoanelor responsabile din cadrul administraţiei ANSP şi a şefilor Centrelor de sănătate publică (CSP) teritoriale în scopul organizării şi asigurării serviciilor de sănătate publică populaţiei, cu vigilenţă sporită în supravegherea regimului sanitaro-epidemilogic al obiectivelor cu risc sporit de infecţie.

Astfel, va fi asigurată funcţionalitatea Punctului focal naţional în regim non-stop; recepţionarea, în regim non-stop, a informaţiilor privind cazurile de rujeolă, înregistrarea acestora, transmiterea informaţiilor instituţiilor ierarhic superioare; notificarea Punctului focal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii despre situaţia prin rujeolă în ţară.

De asemenea, şefii CSP teritoriale vor asigura funcţionarea serviciului la domiciliu în perioada menţionată conform  graficului aprobat în acest ordin, vor organiza şi efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecţioase şi cercetarea epidemiologică cu căile de transmitere alimentară, în conformitate cu atribuţiile stabilite.

Totodată, conform unui ordin al ANSP s-a admis ca zilele 28.08 – 30.08.18 să fie zile cu program obişnuit de lucru pentru CSP Cahul şi CSP Comrat. La fel va activa şi Direcţia management al urgenţelor în sănătatea publică a ANSP.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Cu referire la activitatea subdiviziunilor ANSP în perioada 25.08 – 02.09.2018 şi a sărbătorilor naţionale' (0)

Comments are closed.