Cu referire la riscul de răspândire a infecției COVID-19 pe teritoriul zonei de agrement “OrheiLand” 

Posted on 04/07/2020 in Comunicat de presă by admin

Agenția Națională pentru Sănătate Publică atenționează privind riscul de răspândire a infecției COVID-19 în parcul de distracții “OrheiLand”, în condițiile în care pe teritoriul acestuia poate fi înregistrat un flux mare de populație, mai ales copii și nu poate fi asigurată respectarea distanței sociale.

Totodată, menționăm că printre vizitatorii parcului de distracții în special sunt copiii care sunt însoțiți de către persoane în vârstă, pentru care, de asemenea, poate fi un risc sporit de infectare, sau alte persoane mature care pot fi asimptomatice.

Atenționăm că, din cauza fluxului mare de persoane ar exista impedimente în stabilirea sursei de infecție sau a contacților în situația unui eventual focar. Cu atât mai mult, că în raionul Orhei se atestă o creștere a morbidității determinate de COVID-19, inclusiv printre copii.

Astfel, în scopul prevenirii agravării situației epidemiologice prin infecția COVID-19 și respectării Hotărîrilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, pe perioada stării de urgență în sănătate publică sunt interzise activitățile zonelor de agrement. Mai mult, nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie un pericol pentru sănătatea populației și servește drept temei pentru atragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Cu atât mai mult, menționăm că în Republica Moldova, în această perioadă, nu e autorizat un astfel de gen de activitate în niciun teritoriu administrativ.

Comments on 'Cu referire la riscul de răspândire a infecției COVID-19 pe teritoriul zonei de agrement “OrheiLand” ' (0)

Comments are closed.