Discuții cu studenții Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”, în cadrul Săptămânii Internaționale de prevenire a intoxicațiilor cu plumb

Posted on 25/10/2019 in Comunicat de presă by massmedia

În cadrul Săptămânii Internaționale de prevenire a intoxicațiilor cu plumb, continuă procesul de comunicare și sensibilizare a elevilor, studenților şi profesorilor privind pericolul plumbului, prezent în mediul de viață, în vopsele, jucării, mărfuri de diferite tipuri, medicamente și consecințele acestuia asupra stării de sănătate a populației.

Informarea, comunicarea și educarea factorului uman prezintă avantaje și beneficii în conștientizarea populației despre utilizarea și alegerea corectă a vopselelor și reducerea cazurilor de intoxicații cu plumb. La 23 octombrie, 2019, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (Eugen Arama și Kristina Stîncă) au organizat ore deschise cu studenții, profesorii Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo” cu prezentarea diverselor subiecte în domeniul impactului plumbului asupra sănătății, mai cu seamă a copiilor, căile de pătrundere în organismul uman, sursele și căile de eliminare a plumbului, măsurile de prevenire a intoxicațiilor cu plumb.

De asemenea, pentru informare continuă, participanții au primit ghiduri informative, pliante privind riscul plumbului pentru sănătate și măsurile de prevenire a intoxicațiilor.

Ca rezultat al discuțiilor, studenții au subliniat necesitatea și importanța desfășurării unor astfel de campanii de informare, educare și sensibilizare a publicului, în special a copiilor, pentru a încuraja cetăţenii să nu fie indiferenți față de ceea ce utilizează și unde aplică.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Discuții cu studenții Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”, în cadrul Săptămânii Internaționale de prevenire a intoxicațiilor cu plumb' (0)

Comments are closed.