Epidemiologia maladiilor asociate asistenței medicale, abordată în atelier de lucru

Posted on 24/11/2017 in Comunicat de presă by admin

La 22 noiembrie 2017, în incinta Instituției Medico-Sanitare Publice Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, și-a desfășurat lucrările Atelierul de lucru în Supravegherea și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale, organizat la inițiativa Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP) al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul suportului Baltic Antibiotic Resistance Collaborative Network – BARN și a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Atelierul s-a desfășurat sub egida experților din cadru Agenției de Sănătate Publică din Suedia și Centrul Național pentru Controlul Bolilor și Sănătate Publică din Georgia.

Scopul țintă al evenimentului a fost axat pe instruirea personalului medical din instituțiile de asistență medicală primară  privind infecțiile asociate cateterizării vezicii urinare.

La atelier au participat specialiștii CNSP, Direcției Sănătății a Consiliului Municipal Chișinău și medicii de profil din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice din municipiu.

La deschiderea lucrărilor atelierului, dl  Nicolae FURTUNĂ, vicedirector la CNSP, în mesajul său de salut a subliniat despre importanța majoră a supravegherii și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale, inclusiv și a intervențiilor prin  cateterizare a vezicii urinare.

2411

24111

 

24112

24113

24114

 

Conform agendei, atelierul de instruire a cuprins principalele Module din domeniul infecțiilor asociate asistenței medicale, cu accent deosebit pe mentenanța, monitoring-ul și raportarea infecțiilor asociate cateterizării vezicii urinare, inclusiv:

  1. Supravegherea epidemiologică și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale la nivel național;
  2. Prevenirea și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale în IMSP SCM „Sfânta Treime”, și IMSP „Institutul Mamei și Copilului”;
  3. Supravegherea și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale în Suedia;
  4. Infecțiile asociate cateterizării vezicii urinare în Suedia;
  5. Prevenirea și controlul infecțiilor și Supravegherea rezistenței antimicrobiene în Georgia;
  6. Implementarea Strategiei în prevenirea și controlul infecțiilor în Suedia.

Pe durata desfășurării lucrărilor atelierului de lucru, a fost creată o atmosferă colegială de informare și comunicare a participanților – medicii și asistentele medicale, fiind examinate și dezbătute mai multe aspecte cheie privind identificarea soluțiilor/recomandărilor, cu accent pe dezvoltarea și perfecționarea sistemului de supraveghere și control a infecțiilor asociate cateterizării vezicii urinare în instituțiile medico-sanitare publice din Republica Moldova.

Serviciul de presă și relații cu publicul  022574700

Pentru mai multe detalii, apelați la tel.:022574648; 022574503

 

 

 

 

 

Comments on 'Epidemiologia maladiilor asociate asistenței medicale, abordată în atelier de lucru' (0)

Comments are closed.