Exerciţiu de birou privind fortificarea capacităților de management al izbucnirilor cauzate de consumul produselor alimentare și al apei nesigure

Posted on 16/11/2018 in Comunicat de presă by admin

În perioada 13-14 noiembrie 2018, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a organizat exercițiul de birou pentru testarea ghidului de investigare și răspuns la izbucnirile cauzate de consumul produselor alimentare și al apei nesigure, elaborat de grupul de lucru intersectorial. În procesul de elaborare a ghidului, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Institutul de Sănătate Publică din Oslo, Norvegia, au acordat asistență tehnică echipei naționale.

OMS4Exercițiul de birou a întrunit specialiști din domeniul sănătății publice, siguranței alimentelor și sănătății animalelor, care au fost ghidați în procesul de lucru de către echipa de experți internaționali de la Biroul Regional European și de țară al OMS și Institutul de Sănătate Publică din București. Testarea documentului privind aplicabilitatea în cazul unei izbucniri s-a realizat în comun cu specialiștii de nivel național, inclusiv ANSP, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor și teritorial, prin subdiviziunile ANSP.

Ghidul practic vizează standardizarea metodologiei de investigare și răspuns la izbucniri de către autoritățile competente, operaționalizarea mecanismelor de alertă precoce, detectare, notificare, comunicare și răspuns coordonat pentru asigurarea managementului eficient al izbucnirilor.

De asemenea, discuțiile au fost focusate pe analiza performanței ghidului, procesului de aprobare și asigurare a utilizării universale în sectoarele guvernamentale cu stabilirea pașilor necesari pentru implementarea cu succes.

OMS3         OMS2

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Exerciţiu de birou privind fortificarea capacităților de management al izbucnirilor cauzate de consumul produselor alimentare și al apei nesigure' (0)

Comments are closed.