Experţi în sănătatea publică din regiunea europeană au discutat la Chişinău subiecte privind implementarea reformei instituţionale

Posted on 12/04/2019 in Comunicat de presă by admin

În perioada 08.04.19-10.04.19, Republica Moldova a găzduit reuniunea directorilor institutelor europene de sănătate publică din cadrul Asociației Internaționale a Institutelor de Sănătate Publică (IANPHI) şi seminarul tehnic comun, organizat de IANPHI şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

DSC_0300În cadrul acestui eveniment, Republica Moldova, Ucraina şi Kazahstan au făcut o trecere în revistă a principalelor activităţi realizate, a provocărilor şi sarcinile de perspectivă în implementarea reformei instituţionale.

La reuniune au participat experţi în sănătatea publică din Albania, Franța, Germania, Ucraina, Ţara Galilor, Norvegia, Polonia, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Estonia și Kyrgystan şi au fost discute subiecte prioritare în domeniul sănătății publice, precum: vaccinarea, prevenirea maladiilor transmisibile și nontransmisibile, acoperirea universală cu servicii medicale, obiectivele de dezvoltare durabilă, etc.

DSC_0271Experţii în sănătate prezenţi la eveniment şi-au arătat mulţumirea pentru organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment, împreună cu specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP). La finele evenimentului, a fost ales Quentin Sandifer, director executiv al Serviciilor de Sănătate Publică, director medical în Sănătatea Publică din Scoţia, în calitate de președinte și dna Annika Veimer, director al Institutului Național pentru Sănătate și Dezvoltare din Estonia, ca vicepreședinte al rețelei regionale europene IANPHI.

În context, ANSP aduce sincere mulţumiri pentru suportul acordat la organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment Oficiului de ţară al OMS, Institutului de Sănătate Publică din Norvegia, Secretariatului IANPHI, precum şi Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

De asemenea, s-a decis că următoarea întâlnire va avea loc în primăvara anului 2020, la sfârșitul lunii martie, la Paris, Franţa.

DSC_0341DSC_0254

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Experţi în sănătatea publică din regiunea europeană au discutat la Chişinău subiecte privind implementarea reformei instituţionale' (0)

Comments are closed.